Vad finns att göra i Stockholm?

Museum och sevärdheter

I Stockholm finns det massvis med sevärdheter. Staden är fylld av historiska byggnader och museum. Listan kan göras lång, men vi har försökt korta ned den och ta fram våra absoluta favoriter.

Läs Mer

Museum i Stockholm

Naturhistoriska museet Stockholm Här finns det massvis att upptäcka och uppleva både för stora och små. Du kan bland annat gå på utställningar eller besöka IMAX-biografen Cosmonova, en bioupplevelse utöver det vanliga.

Världskulturmuseerna

Om du är i Stockholm bör du åtminstone besöka något av Stockholms flera Världskulturmuseum. Du kan välja mellan:

Medelhavsmuseet

Här får du se utställningar och samlingar från Medelhavsområdet.

Östasiatiska museet

Du får uppleva Asiens kultur och i utställningarna finns samlingar från bland annat Japan och Kina.

Etnografiska museet

brukar beskrivas som en plats för alla som är intresserade av världen. Här kan man bland annat uppleva kultur och mat från hela världen.

Vasamuseet

Besök Vasamuseet och se det enda bevarade skeppet från 1600-talet, som sjönk i Stockholm 1628.

Sevärdheter

Rundtur i Gamla stan

Upplev gamla stan under en guidad tur. Du får både en spännande och underhållande promenad. Du kan välja mellan en mysig stadsvandring, en läskig spökvandring eller en spännande mordvandring.

Helikopter över Stockholm

Upplev Stockholm från luften under en 20-minuters helikoptertur. Du flyger både över staden och skärgården, och får njuta av en fantastisk utsikt.

Vackra parker

I Stockholm finns flera vackra parker som bör besökas. Här listar vi några exempel:

Humlegården

I närheten av Stureplan hittar du den här vackra parken. Här finns det allt från lekplatser, caféer, sommarklubbar till det Kungliga biblioteket.

Rålambshovsparken

På Kungsholmen hittar du den här populära parken som har en vacker utsikt över Gamla stan. Här kan du vara med i gympass, spela bollsporter, njuta av en fika eller bara koppla av i en solstol och ta ett dopp när du känner för det.

Brunnsviken

Här omges du av en vacker miljö, och i närheten finns en botanisk trädgård, caféer och kulturhistoriska byggnader.

Sightseeing

Beroende på om du besöker Stockholm under vinter- eller sommartid finns det lite olika aktiviteter att välja mellan. Här har vi valt ut våra vinter- och sommarfavoriter.

Sommartid

Djurgården runt

Följ med och upptäck Djurgården med båt. Du får uppleva en mycket vacker natur och får beskåda historiska byggnader. Du kan läsa mer och boka biljetter här

Båttur i Stockholms skärgård

Luta dig tillbaks och lyssna på guiden som berättar om platserna ni passerar. Du kan hoppa på och av som du själv vill. Båten stannar exempelvis vid Gröna Lund, Gamla stan eller Kungliga slottet.

City Bikes

Hyr en cykel och upplev Stockholm från sadeln. Du kan köpa ett säsongskort eller tredagarskort. Cyklarna finns på 140 ställen i stan, och du kan låna eller returnera cykeln fritt.

Paddla genom stan

Du kan hyra en kajak eller kanot och paddla genom Stockholm. Från vattnet får du se Stockholms olika stadsdelar och öar från första parkett.

Vintertid

Åk skridskor i Kungsträdgården

Åk skridskor på skridskobanan, som ligger mitt i centrala Stockholm. En mysig aktivitet för hela familjen. Om du inte har egna skridskor finns det möjlighet att hyra skridskor vid isbanan.

Julbordskryssning i skärgården

Njut av svensk julmat till en fantastisk utsikt av Stockholms skärgård. Du kan läsa mer här.