Plåtslagerier och plåttak i Stockholm

Det finns flera företag som erbjuder plåtslageri i Stockholm har fler tjänster och de kan hjälpa dig med allt från installation till underhåll av plåttak. Att välja plåttak är populärt på grund av att det är hållbart, har en lång livslängd och låga krav på underhåll. När du letar plåtslagare i Stockholm bör du tänka på om de erbjuder den tjänsten du söker, tidigare recensioner och att de är certifierade med rätt försäkringar och garantier.

Läs Mer

Lista med plåtslagare i Stockholm

Vi har samlat en lista med plåtslagare som har lång erfarenhet, håller hög kvalitet i plåtarbeten och som finns i Stockholmsområdet.

JW plåt

JW Plåtslageri är flexibla, nytänkande och hjälper dig med hållbara tak – och fasadlösningar. De håller hög kvalitet, arbetar säkert och är miljömedvetna. De utför en flera olika typer av plåtarbeten som att lägga plåttak, både vid ny- och omläggning, renovering och utför service och underhåll.

Kontakta JW Plåt

Plåtslagare Stockholm

Ett företag i byggsektorn som jobbar med plåtslageri och takläggning. De arbetar för företag, privatpersoner, bostadsrättsföreningar och andra organisationer i Stockholmsområdet. De hjälper dig med avvattningssystem, plåt kring skorstenen, vindskivor och plåtdetaljer inomhus.

Kontakta Plåtslagare Stockholm

Norrmalms Plåtslageri

Norrmalms plåtslageri sätter kvalitet och hög service i förstahand och utför alla typer av tak- och plåtarbeten med modern teknik. De har 15 års garanti på alla utförda arbeten och slutbesiktningar alla arbeten inom rimlig tid, du som kund får alltid vara med på besiktningen.

Kontakta Norrmalms Plåtslageri

DM Tak

DM tak kan hjälpa dig med snöskottning, takservice, målning, taktsäkerhet och plåtarbeten. Är du osäker på skicket på ert plåttak utför DM takinspektioner för att kontrollera om det behövs renovering. De kan utföra arbeten på både nya och äldre fastigheter.

Kontakta DM Tak

SO Tak & Plåt

SO Tak & Plåt utför de flesta arbeten på tak som att skotta snö, renovering, målning, säkerhet, service, takläggning och installerar solceller. Du kan anställa dem både som privatperson, fastighetsägare eller företag. De har plåtslagare med stor kunskap och arbetar med flera material som koppar och aluminium.

Kontakta SO Tak & Plåt

Westerlunds Tak & Fasad

Westerlunds arbetar med allt från renovering av hus från alla tidsepoker till nyproduktion. De har en egen, fullutrustad och modern, plåtverkstad med utrustning som hjälper dem att ta fram speciallösningar utifrån kundernas mått och önskemål.

Kontakta Westerlunds Tak & Fasad

Viktor & David Plåtslageri

På Viktor och Davids plåtslageri skräddarsyr de alltid arbetet efter fastighetens förutsättningar och vad kunden önskar. De kan hjälpa dig med hela arbetet, även projektledning och kontakt med underleverantörer, de arbetar med de flesta material som plåt, tegel och papp.

Kontakta Viktor & David

BTF Plåtslageri

Hos BTF plåtslageri finns över 50 års erfarenhet av takarbeten som snöröjning, tätskikt, installera betongpannor, tegeltak och plåttak. De utför alltid invändig och utvändig besiktning innan de påbörjar arbetet för att kunna hitta eventuella fel och brister innan det är för sent.

Kontakta BTF Plåtslageri

Nordvall Bleck & Plåt

En certifierad plåtslagare som jobbar med alla typer av plåtmaterial – ventilationshuvar, fotrännor, stuprör, fönsterbleck och tätskiktsarbeten på låglutande tak. Nordvall gör alltid en provmontering i verkstaden innan de kommer ut till dig för att utföra arbetet.

Kontakta Nordvall

Liab Plåtbyggarna

Liab jobbar inom flera områden och kan erbjuda tjänster som smide, plåtslageri, kranbilar och montage av stålhallar. De kan montera fasadlösningar med diverse skrivmaterial och du kan anställa dem för arbeten med stålhallar i hela Stockholm och Mälardalen.

Kontakta Liab

Stockholms klimat påverkar takets beständighet

Stockholm har extrema värdeförhållanden med ett klimat som skiftar väldigt under de olika årstiderna. Från många minusgrader med snö på vintern till solig och varm sommar med mycket regn under vår och höst. Klimatet sliter mycket på taken, vilket innebär att de kan behöva kontrolleras, byta och renoveras ofta, för att undvika större skador på fastigheten.

Plåttak är extra bra lämpande för Stockholms klimat på grund av deras hållbarhet och möjlighet att stå emot vädret utan att påverkas för mycket. De har flera fördelar som:

 • Lång livslängd och kan hålla i decennier
 • Plåttak tål både kyla och värme bra
 • De är behandlade för att stå emot rost
 • Kräver minimalt underhåll jämfört med andra material
 • Ett plåttaks yta gör att snö och is lätt glider av

Vanliga frågor

Vi har samlat och besvarat vanliga frågor som ofta uppstår när du funderar på att renovera, installera eller lägga om ett plåttak på din fastighet.

Hur länge håller ett plåttak?

Ett plåttak har väldigt lång livslängd och kan hålla sig fint i 40-70 år, eller ännu längre. Moderna plåttak är normalt underhållna för att stå emot rost ännu bättre, vilket förlänger livslängden ytterligare.

Hur mycket kostar det att anlita en plåtslagare?

I Stockholm kan priset för en plåtslagare ligga på mellan 500 och 1 200 kronor per timme. Så vad du tillslut får betala beror på takets storlek, materialvalen och hur omfattande arbetet är. För en privat bostad kan priset variera från 50 000 tills 200 000 eller mer medan kostnaden för att lägga om ett plåttak för en bostadsrättsförening eller större byggnader blir priset snabbt ännu högre. Mindre reparationer eller plåtslagning på delar av taket kan såklart bli billigare än 50 000.

Vad ska man tänka på när man anlitar en hantverkare?

När du ska anlita en hantverkare, som plåtslagare, finns det flera viktiga aspekter att ta hänsyn till. Ta in offert från flera olika företag och jämför, försäkra dig om att de garanterar att kostnaden aldrig överstiger offerten. Andra saker du ska kika på är:

 • Erfarenheter och referenser från andra kunder
 • Att de har certifieringar och försäkringar
 • Kontrollera att de erbjuder garanti
 • Kolla upp om de kan hjälpa dig vid bygglovsfrågor
 • Välj en hantverkare du kan kommunicera med
 • Besök tidigare arbeten och kolla hur de ser ut