Boka eventlokal i Stockholm

Utbudet på eventlokaler i Stockholm är stort men efterfrågan är också hög och lokalerna bokas snabbt. Planerar du en liten fest, ett stort bröllop eller ett företagsevent spelar stor roll för vilken typ av lokal du söker och att hitta den perfekta eventlokalen att boka kan vara svårt. Är du ute i god tid och vet hur stor lokal du letar efter kan du hitta bra och prisvärda alternativ. För att hjälpa dig har vi samlat sex riktigt bra lokaler som passar för flera olika typer av fester och evenemang.

Läs Mer

Hyr lokal till event här

Vi listar lokaler du kan hyra i Stockholms innerstad med varierande kapacitet, från små intima utrymmen till stora lokaler för hundratals gäster. Med hjälp av våra rekommendationer hoppas vi att du ska hitta den perfekta platsen för nästa fest.

Ahouse

Hyr eventlokal genom Ahouse som har flera lokaler att välja på för fler olika typer av fest, från små privata tillställningar till stora företagsevent. De har tillgång till flera eventlokaler som går att boka individuellt eller kombineras för att göra event i eventet. På Uggelviksgatan 2 finns flera av deras lokaler som kan kombineras fritt.

Kapacitet:

 • Sittande: från 18 – 100 gäster
 • Stående: från 30 – 360 gäster
Boka eventlokal på Ahouse

Eden

Eden erbjuder helhetslösningar för privata fester, kickoffer eller sommarfesten för ditt företag. De kan arrangera både sittande middag eller mingelbuffé och ni kan tillsammans med Eden bestämma vilken typ av dryckespaket ni önskar. Beroende på hur många gäster ni ska ha finns det fyra olika eventlokaler att hyra.

Kapacitet:

 • Sittande: från 50 gäster
 • Stående: upp till 600+ gäster
 • Smedsuddsvägen 23, 112 35 Stockholm
 • 08-848077
Boka eventlokal på Eden

Brygghuset

Du hittar brygghusets vackra lokaler i centrala Stockholm och de hjälper dig med helhetslösningar både till företagsevent och privata tillställningar som födelsedagsfiranden eller bröllopsfester. De har lång erfarenhet av att arrangera event och kan hjälpa dig med allt från idéer och planering till personal och att boka underhållning.

Kapacitet:

 • Sittande: 220 gäster
 • Minglande: 600 gäster
Boka eventlokal på Brygghuset

Historiska museet

Fira födelsedagen, bröllopet eller fixa ett julbord i en historisk miljö på Östermalm. I Guldrummet hittar du en vacker lokal där du kan spela hög musik och festa in på småtimmarna. Du väljer själv om du önskar sittande tre rätters eller vill ha stående med enkel mingelmiddag. Det finns flera olika eventlokaler att boka utöver guldrummet på Historiska museet och de största kan ta flera hundra gäster.

Kapacitet:

 • Sittande: från 60 gäster
 • Minglande: upp till 600 gäster
Boka eventlokal på Historiska museet

Heleneborg Ateljé

Vill du boka en unik eventlokal är Heleneborg Ateljé perfekt. En vacker lokal med utsikt över riddarfjärden och stadshuset i Stockholm som lämpar sig bäst för de lite mindre festerna som babyshower, examensfirande eller ett litet bröllop. På sommarhalvåret har du tillgång till en grönskande innergård.

Kapacitet:

 • Sittande: 20 gäster
 • Stående: 50 gäster
Boka eventlokal på Heleneborg Ateljé

Carlshälls gård

På Långholmen kan du finns flera eventlokaler att hyra på Carlshälls gård där du får känslan av landet mitt i stan. Med en vacker trädgård och flera olika storlekar på lokalerna passar Carlshäll perfekt till bröllop, dop och sommarfester men du kan även boka julbord med klassiska svenska rätter eller kickoff med femkamp.

Kapacitet:

 • Sittande: från 40 – 120 gäster
 • Stående: upp till 200 gäster
Boka eventlokal på Carlshällsgård

Vad ska man tänka på vid bokning?

När du är redo att boka eventlokal finns det en del grejer som är bra att tänka på för att din fest ska bli så lyckad som möjligt. Viktigast av allt är lokalen har kapacitet för mängden gäster du har planerat för och att lokalen uppfyller alla brandsäkerhetsföreskrifter. När du kollar på olika lokaler att hyra ska du se till att det finns fungerande brandvarnare, nödutgångar som inte är blockerade och brandsläckare som är lättillgängliga. Hos Myndigheten för samhällsskydd och beredskap kan du läsa mer om brandskydd.

Men du bör överväga flera punkter för att få ett så lyckat evenemang som möjligt.

 • Läget är viktigt och välj en plats som är lättillgänglig för dina gäster
 • att lokalen har den tekniska utrustning du behöver
 • Om du kan ta med egen mat och dryck eller måste boka via uthyrarna
 • Kostnader, avtal och vad som ingår exempelvis städ och när ni ska lämna
 • Ta reda på hur flexibel lokalen är

Välj rätt lokal

Beroende på vilken typ av event du planerar behöver du boka en lokal som uppfyller alla dina behov. Fundera på vilken typ av stil du önskar, klassiskt, unik eller modernt och om du vill ha en helhetslösning eller ha möjlighet att bestämma mer själv över mat, dryck, dekorationer och underhållning.

Mässor, företagsevent och mingel

När du ska boka eventlokal för mässor, företagsevent och mingel är det viktigt att tänka på kapaciteten och hur lokalen är utformad så att alla gäster kan röra sig fritt och eventuella utställare får plats. Kontrollera att lokalen har nödvändig teknisk utrustning som ljudsystem, projektorer och Wi-Fi. Funder också på tillgänglighet, som närhet till kollektivtrafik och parkeringsmöjligheter.

Bröllop, födelsedagsfirande och privata fester

För mer privata tillställningar är det viktigt att eventlokalen du hyr kan ge en intim känsla och att du får plats med alla gäster du önskar bjuda. Överväg om du själv vill fixa dekorationer, mat och dryck eller vill ha en helhetslösning. Har du en fest under sommaren är det en fördel om ni kan vara utomhus och fundera på saker som om du vill ha dansgolv.

Föreläsningar, konferenser och möten

Vid val av lokal för föreläsningar, konferenser och möten är den tekniska utrustningen som projektorer, ljudsystem och Wi-Fi viktigt. Men även bekväma sittplatser till alla gäster och catering för lunch och kaffe i pauserna. Kolla upp om det finns tekniksupport på plats och om det finns en eventkoordinator tillgänglig för planering och eventuella frågor.